Pentru ca este prima postare pe care o fac pe blog as vrea sa incep cu postarea unei retete de care m-am indragostit in ultimele saptamani: Turta dulce glazurata!
Acum vreo 2 saptamani am cumparat o punga de turta dulce care mi-a placut foarte mult fiind moale in interior si pufoasa,iar la exterior crocanta.Cum nu sunt adepta dulciurilor cumparate atata timp cat pot sa le fac si eu acasa si stiu sigur ca nu sunt pline de E-uri precum cele din comert,am inceput documentarea pe internet si din mai multe retete gasite am improvizat putin si am ajuns la o reteta care mie imi place foarte mult!
Ingrediente:
Lapte batut sau iaurt 250 ml
Zahar 150 gr.(se poate completa pana la 200 gr. daca va place mai dulce)
Scortisoara 2-3 linguri in functie de cat de aromata o vreti
1 ou intreg plus un galbenus
3 linguri ulei de floarea soarelui
1 lingura praf de copt
faina alba aproximativ 35-40 de linguri
Glazura:
1 albus
150 gr zahar pudra
2 linguri de apa fierbinte
Intr-un vas puneti iaurtul,ouale,zaharul,uleiul,scortisoara si amestecati bine.Apoi adaugati praful de copt si faina treptat(aproximativ cate 5 linguri).Amestecati bine pana cand aluatul capata consistenta si ramane forate putin lipicios.Atentie,nu trebuie intarit foarte tare deoarece nu o sa mai iasa pufoasa turta dulce.
Cu mainile infainate se rup bucatele de aluat si se fac bilute de marime medie pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se turtesc putin.Se coc aproximativ 15-20 de minute la foc tare in cuptorul preincalzit pana cand se rumenesc usor pe talpa.Se pot lasa cateva minute in cuptor dupa stingerea focului daca vi se pare ca sunt prea moi desupra insa sunt prea rumenite pe talpa ca sa le mai coaceti.
Cat se coace turta dulce se pregateste glazura!Se bate albusul cu zaharul pudra adaugat treptat pana zaharul se topeste si compozitia arata ca o spuma lucioasa si tare.La urma se adauga 2 linguri de apa fierbinte si se mai mixeaza putin.Cand este gata glazura se scoate turta dulce din cuptor.Intr-un bol se pun cateva turte cu o lingura-doua de glazura si se amesteca pana acestea se imbraca in glazura(eu folosesc mana pentru a amesteca,ies mai uniform glazurate decat cu lingura).Se repeta procedeul pana se glazureaza toate turtele.Se pun pe un platou sau o farfurie fara a se aseza unele peste altele pentru a se putea usca bine.
Este foarte important ca turtele sa fie fierbinti cand se glazureaza,altfel nu vor iesi asa cum trebuie!
Iata rezultatul final!
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu